Intenzív nyári SPORT COACHING tanfolyam

Legyél sport coach!

Változtass az életeden 2019-ben!
Segítünk megtenni az első lépéseket a sikeres, szabad élet felé!

Ha már van egy legalább 80 órás coach alapvégzettséged és szereztél coach-ként tapasztalatot és Te is …

 • … szívesen támogatod az embereket, hogy felismerjék a saját értékeiket, nagyszerűségüket és ezáltal jobban becsüljék önmagukat …
 • … képes vagy katalizátorként működni, tanácsok helyett kérdésekkel támogatni az ügyfeledet, hogy felismerje a saját dilemmáját és meg tudja határozni, mit szeretne …
 • … képes vagy értőn figyelni, bizalmat építeni, nyitott kérdésekkel diagnosztizálni az ügyfeled elakadásait …
 • … empatikus, megértő, segítőkész és figyelmes vagy másokkal, megoldásorientáltan gondolkodsz és ezt szívesen kamatoztatod …
 • … ha váltani akarsz, és szeretnél egy új, kreatív, rugalmas és nagyon emberi hivatást, ahol Te oszthatod be az idődet és amiből meg is tudsz élni …
 • … szívesen elsajátítod a coaching egyik speciális ágát, mert aktívan sportolsz, sportoló voltál, edzőként, sportvezetőként vagy testnevelőként működsz, sportolókkal vagy a szabadidejükben önmaguk fizikai fejlesztésén dolgozó emberekkel foglalkozol és a sok hasznos tanácson, edzésterveken kívül a lelkükkel, az elakadásaikkal és a mentális állóképességük fejlesztésével is szeretnél foglalkozni …
 • … ismered a sportolók sajátos nyelvezetét, láttál már közelről határterhelést, megéltél versenyhelyzetet vagy sérülésből való lábadozást és úgy érzed, szívesen támogatnál másokat az önbizalmuk és önbecsülésük fejlesztésében …

Akkor LEGYÉL SPORT COACH!

Mit is csinál egy SPORT COACH?

 • A sport-coaching a sportolók mentális edzése: mentális állóképességük, adott esetben megküzdő-képességük javítását értjük alatta. A cél egyértelműen a teljesítmény javítása. Biztos Te is találkoztál azzal a mondással, hogy egy meccsnek vagy egy versenynek minimum a fele fejben dől el, tehát nem elég a fizikai erőnlét, a technikai elemek fejlesztése, csiszolása, hanem a sportoló mentális erejét is fejleszteni kell. Például azt, hogy ne mások ellen akarjon nyerni, hanem a saját rekordját akarja megdönteni.
 • A sport coach feladata, hogy olyan fejlesztési folyamatba helyezze az ügyfelét, hogy az a lehető legtöbbet tudja kihozni magából – a saját döntése alapján, a saját eszközeivel, önmagával békében, mégis, önmagát újra és újra túlszárnyalva.
 • A sport coach támogatja az ügyfelét a benne rejlő lehetőségek kibontakoztatásában, a reális énkép kialakításában és a sportoló teljesítményének javításában. Nem tanít, nem instruál, hanem hozzásegíti a sportolót az önmagáról való tanuláshoz, a mélyebb én-és önismeret kialakításához és az önbecsülés megerősítéséhez.
 • Egy sportoló tipikus belső akadályai lehetnek a kudarctól való félelem, az önbizalomhiány, a kételkedés a saját képességeiben, a teljesítményt akadályozó maximalizmus és a másoknak való feltétlen megfelelés. A sport coach abban is támogatja az ügyfelét, a sportolót vagy a versenyzőt, hogy az paradigmát tudjon váltani, hogy túl tudjon lépni a kudarcokon, eredményesen tudjon visszatérni egy-egy sérülés után, hogy ne tartson más versenyzőktől vagy körülményektől, és magabiztosan, az önmagába vetett mély hittel és meggyőződéssel tudjon újra pályára vagy rajtvonalhoz állni.
 • A sport coaching partneri viszony. A sport coach nem dirigál, nem követel és nem ad tanácsot. A sport coach beszélget, kérdez, motivál és néha konfrontálódik is az ügyfelével. A teljes coacing folyamat a köztük lévő bizalomra épül, és arra, hogy az ügyfél tudja, a coach teljes mértékben elfogadja őt, nem ítélkezik felette, hanem értő figyelemmel meghallgatja.
 • A sport coach katalizálja a fejlesztési folyamatot: olyan kérdéseket tesz fel, hogy a sportoló felismerje és megértse a saját elakadásait, dilemmáit, ráeszméljen, milyen sokféle megoldást követhet és megérezze a saját döntésének felelősségét, erejét és szépségét. A sport coaching egyfajta támogató közeget is jelent. A coach cél- és megoldásorientált beszélgetéseket folytat a sportolóval, kérdéseivel rávilágít az ügyfele erősségeire és erőforrásaira.

Biztosan foglalkoztatnak az alábbi kérdések:

Milyen papírt kapok a tanfolyam végén?

A képzés végén államilag elismert tanúsítványt kapsz, amely bizonyítja, hogy egy engedélyezett (lánykori nevén: akkreditált) képzést végeztél el.

Meg lehet tanulni egy ilyen hivatást 30 óra alatt?

Természetesen nem 30 óra alatt fogod megtanulni ezt a hivatást. Hiszen a jelentkezés feltétele, hogy rendelkezz egy legalább 80 órás life coach vagy alap coach tanfolyami végzettséget igazoló tanúsítvánnyal vagy oklevéllel.

A 30 óra egyfajta továbbképzés, hogy a már meglévő tudásodat specifikáld.

Büszkék vagyunk arra, hogy 30 óra alatt nagyon biztos alapokat adunk a hallgatóinknak. Az egyik legfontosabb rész a coach önismerete, hiszen az tud eredményesen coach-olni, aki tisztában van önmagával, rendben van az önbecsülése, szereti önmagát, képes adni és kapni. Ne hidd, hogy mi coach-ok mindig “hepik” vagyunk, viszont a saját szakmánk segítségével (self-coaching) önmagunkat is meg tudjuk “szerelni”. Ezért ehhez nagyon sok eszközt adunk a hallgatóinknak. Sokan azt mondják, már magáért ezért a modulért megérte beiratkozni… Persze átadjuk a coach szakma fogásait is: tanulunk bizalomépítést, kérdezéstechnikát, önreflexiót, asszertív kommunikációt, konfliktuskezelést, megtanuljuk felépíteni a coaching ülések folyamatát és menedzselni az ülések időtartamát.

Hol kaphatok ízelítőt a képzésből?

Minden tanfolyam előtt tartunk egy ingyenes, kötelezettségektől mentes 2 órás bemutatót, ahol meggyőződhetsz arról, hogy milyen hangulatban és szakmai háttérrel fog zajlani a képzés. Megismerheted sport coach-trénereinket valamint a leendő résztvevőket, sőt, találkozhatsz a korábbi tanfolyamok végzett coach-aival és felteheted nekik a Téged foglalkoztató kérdéseket.

Bemutató: 2019. július 17. szerda 18.00-20.00
Helyszín: Vintage Akadémia, 1012 Budapest, Várfok u. 7. II. em. 4.
A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert egy bemutatóra  limitált számú résztvevőt tudunk csak fogadni.

Hogyan biztosítjátok a gyakorlatot és a végzett trénerek elindulását?

A Vintage Akadémia – egyedülálló módon a piacon – többféle támogatást is nyújt a hallgatóinak:

 • A résztvevők megkapják az oktatóink által összeállított anyagokat, coaching eszközöket, tesztet, gyakorlatot és értékelést, amelyeket a coaching üléseken használhatnak.
 • Már a képzés ideje alatt biztosítjuk, hogy a hallgatóink egyrészt párokban, másrészt “élesben”, ún. “igazi” ügyfeleken gyakorolhassanak.
 • A Vintage Akadémia nyílt tréningjeire beiratkozó résztvevőknek felajánljuk a coachingot mint lehetőséget, és ezeket a folyamatokat átadjuk a nálunk végzett coach-oknak.
 • Coach-továbbképzéseket szervezünk, amelyeken további módszertani fogásokat, eszközöket sajátíthatnak el a résztvevők. Ezeken a továbbképzéseken a nálunk végzett trénerek kedvezményes áron vehetnek részt.
 • A kiegészítő, szakosodást jelentő Life Coach, Business Coach és Nyelvi Coaching képzésre a nálunk végzett Coach-ok kedvezményes áron iratkozhatnak be.

Miért pont ezt a képzést válasszam?

 • Képzésünk az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) által meghatározott kompetenciák fejlesztésére épül.
 • A tréneri piac legprofibb coach-trénereitől tanulhatsz, akik fejenként legalább 3.000 coaching ülés tapasztalatával, és az ICF nemzetközi minősítésével rendelkeznek.
 • Coach-trénereink 6 éve tartanak coach-képzéseket, ezalatt közel 300 coach kiképzésében vettek részt.
 • Minden anyagot, ppt-t, több, mint 100 módszertani eszközt, tesztet, gyakorlat-leírást megkapsz.
 • Folyamatos gyakorlást és továbbképzést biztosítunk, és nem engedjük el a kezedet a képzés végén sem. Támogatunk az elindulásban, a saját vállalkozásod felépítésében.
 • Tanfolyamunkon mindig fantasztikus a hangulat: bár kemény munka folyik, rengeteget nevetünk és nagyon jól érezzük magunkat. Erre garancia az, hogy Erika, Eszter és Laci a szívét-lelkét beleteszi a képzésbe, és az, hogy mindig olyan zseniális csapat verbuválódik össze, akik nagy elfogadással, empátiával és támogatással fordulnak egymás felé.
 • Ár-érték arányban a piacon mi vagyunk a legjobbak.

Kiktől fogok tanulni?

Oktatóink

BESNYI ERIKA

Senior Tréner, Life és Business Coach ACC, Action Learning Facilitator, Mediátor

Első diplomáját szabadidő pedagógusként szerezte, amelynek keretében 10-féle sportágat kellett edzői szinten elsajátítania. Megélt sikereket, kudarcokat, sport sérüléseket, orvosi eltiltásokat. 30 évesen tanult meg teniszezni, ami a mai napig is az egyik kedvenc hobbija. Dolgozott értékesítőként, több ezer fős pénzügyi multiknál képzési- és fejlesztési vezetőként, volt cégvezető és nyelvtanár. Nyitott, kreatív, optimista és pörgős személyiség, aki jó kommunikációs készséggel, nagyfokú empátiával és értő figyelemmel is rendelkezik. Lételeme, hogy emberekkel foglalkozzon és támogassa őket abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból az élet minden területén. Fontos számára a humor és hogy élményalapú, jó hangulatú és nagyon hatékony képzéseket tartson. Jelenleg 17 féle tréninget tart magyar és angol nyelven egyaránt, business coach-ként nagy multik vezetőit coach-olja, life coach-ként pedig főleg pro bono (ingyenesen) működik.

Mezei László

Üzleti és Felsővezetői Coach, Tréner, Marshall Goldsmith Minősített Coach

Üzleti coaching folyamatokat és tréningeket tart angol és magyar nyelven, multinacionális vállalatokat, pénzintézeteket képviselő ügyfelek és vezetők számára. Több mint 10 éve foglalkozik coachinggal, coachingot felsőoktatási intézményben és coach képzésben is oktatott.
A sport mindig is kiemelt helyet foglalt el az életében. Számos sportágban kipróbálta magát, jelenleg a lovaglás a legnagyobb szenvedélye. Mélyen hisz a test, a lélek és az elme összhangjában és abban, hogy az optimális léthez és kiváló teljesítményhez e három entitásnak egységben kell működnie.
Meggyőződése, hogy a coaching számottevően hozzájárulhat a motiváció fenntartásához és a sport teljesítmény fokozásához.
Élete meghatározó élményei voltak, hogy több alkalommal is részt vehetett Keith Antoine, a brit paraolimpiai csapat sport coachának tréningjein. Ez az élmény is inspirálta arra, hogy kidolgozza a saját sport coaching módszerét, amelyet örömmel megoszt veletek a Vintage Akadémia Sport Coach képzésén.

A nyári SPORT COACH-KÉPZŐ tanfolyam időpontja:
2019. augusztus 17. – augusztus 25.

Képzés neve: Sport coaching

A nyári intenzív SPORT COACH-KÉPZŐ tanfolyam tematikája:

 

1. 2019. augusztus 17. szombat / Hatékony célkitűzés
✔ Coaching alapok ismétlése, a coaching folyamata és a coach kérdezéstechnikája
✔ Célok, célkitűzés, cél-mátrix
✔ Normaalkotás és pszichológiai szerződés
✔ A sportolókra vonatkozó speciális elvárások felismerése, tudatosítása
✔ A sikeres versenysporthoz szükséges kompetenciák fejlesztési lehetőségei
✔ A célok megvalósításához szükséges gyakorlati eszköztár
✔ A fejlődés és a cél visszamérése, intervenciók

2. 2019. augusztus 18. vasárnap / Motiváció kialakítása és fenntartása
✔ Az élsport sajátos kihívásainak kezelése
✔ Coaching eszközök a versenyfelkészülésben
✔ Teljesítmény fokozása több síkon – a test és elme egységének elérése
✔ Egyénre szabott motiváció kialakítása és fenntartása

3. 2019. augusztus 24. szombat / Reziliencia a sportban
✔ A kiégés jelentése, fázisai
✔ A kiégés jeleinek felismerése, beazonosítása
✔ Reziliencia a sportban, a kudarc feldolgozása, re-motivációs eszközök
✔ Megküzdési stratégiák kialakítása, a mentális állóképesség fejlesztése
✔ Esettanulmányok, coaching gyakorlat

4. 2019. augusztus 25. vasárnap / Self coaching és önmenedzsment
✔ Az ön-coaching eszközei, felelősségvállalás, döntés
✔ A „saját legjobb kérdések” elsajátítása a „Választások térképe” segítségével
✔ Önmenedzsment és self-branding
✔ A legjobb, egyénre szabott coaching modell megválasztása
✔ Brief coaching
✔ 4D coaching
✔ Érzelmi intelligencia coaching
✔ Esettanulmányok

A tanfolyam ára: 219.000 Ft

(mentes az Áfa alól)

Mit kapsz ezért az árért?

⇒ Szakmai alapokat, azonnal használható know-how-it, tananyagokat, a coaching eszközök, a tesztek és gyakorlatok leírását.
⇒ 50 óra élményt, tanulást, éles helyzetekben való gyakorlást, kompetencia-fejlesztést, együttműködést, visszajelzést és állandó figyelmet.
⇒ Államilag elismert tanúsítványt (“Sport Coaching” E-000410/2014/D034)
⇒ Valódi esettanulmányokat és azok feldolgozását.
⇒ Kedvezményes részvételi lehetőséget a Vintage Akadémia coach-továbbképzésein, Life Coach, Business Coach-képző és Nyelvi Coaching tanfolyamán.
⇒ Támogatást és helyszínt az elinduláshoz, az első saját coaching üléseid megszervezéséhez, marketingjéhez.
⇒ Lelkes és professzionális oktatókat és egy szuper csapatot, akiktől mind tanulhatsz és akiket Te is támogathatsz.

Ennyi van hátra az ingyenes bemutatóig (2019.07.17.)

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol lesz a képzés?

1-2.nap: Trinitum rendezvény- és oktatóterem – Hattyúház: 1015 Budapest, Hattyú utca 14., Buda központjában.

3-4. nap: A Vintage Akadémia igényesen és profin felszerelt tréninghelyszínén: 1012 Budapest, Várfok u. 7. II. em. 4. Az Akadémia a Széll Kálmán tér közelében található, gyalogosan is elérhető. 

Milyen papírt ad a képzés?
A képzést a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet engedélyezte: “Sport coaching” E-000410/2014/D034 számon, így államilag elismert tanúsítványt szerezhetsz. Ennek feltétele, hogy nem léped túl a 20%-os hiányzási küszöböt.
Milyen kedvezményt kaphatok a tanfolyam díjából?

• Ha eljössz a 2 órás ingyenes bemutató alkalomra és ott helyben jelentkezel a képzésre (még nem kell kifizetni!), akkor 20.000 Ft kedvezményben részesülsz, tehát Neked már csak 199.000 Ft-ba kerül a 30 órás képzés.

• Ha 2019. július 19-ig befizeted a kedvezményes díj felét, akkor 30.000 Ft Early Bird kedvezményben részesülsz.

• Ha rendelkezel bármilyen, a Vintage Akadémia által kiállított tanúsítvánnyal, akkor 50.000 Ft kedvezményt kapsz a tanfolyam árából – így Neked már csak 169.000 Ft-ba kerül.

• A kedvezmények nem összevonhatóak

Lehet részletfizetést kérni?

Igen, van rá lehetőség! A tanfolyam indulása előtt 7 nappal a képzési díj felét kell befizetned, a következő részt pedig augusztus 23-ig.

Melyek a jelentkezés feltételei?
Kitöltött és aláírt jelentkezési lap visszaküldésével tudod megerősíteni a részvételi szándékodat. A jelentkezéshez minimum középfokú végzettség (érettségi) és egy legalább 80 órás coach tanfolyam (pl. Life coaching) elvégzését igazoló tanúsítvány megléte szükséges, amelynek másolatát (pl. JPG, PDF formátumban) a jelentkezéshez csatolnod kell.
Ha szeretnék még kérdezni, kit kereshetek?
A képzést a Vintage Office Kft. szervezi. Besnyi Erika, a Vintage Akadémia vezetője, egyben a tanfolyam egyik coach-trénere szeretettel várja hívásodat a +3630 9145857-es számon, vagy az e-mailedet a vintage.akademia@gmail.com címen. Ha épp nem vagyunk elérhetőek, visszahívunk!

IGEN, SPORT COACH AKAROK LENNI!

AZONNAL JELENTKEZEM A NYÁRI SPORT COACH TANFOLYAMRA, AMELY 2019. AUGUSZTUS 17 – augusztus 25. KÖZÖTT LESZ:

2019. július 19-ig Early Bird kedvezménnyel 189.000 Ft!

A feltüntetett árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, mert a képzés engedélyezett, tehát annyit kell fizetned forintban, amennyit itt látsz.

AZONNAL JELENTKEZEM AZ INGYENES BEMUTATÓ NAPRA:

Bemutató: 2019. július 17. szerda 18.00-20.00
Helyszín: Vintage Akadémia, 1012 Budapest, Várfok u. 7. II. em. 4.

A bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert egy bemutatóra
limitált számú résztvevőt tudunk csak fogadni.

Ha eljössz a 2 órás ingyenes bemutató alkalomra és ott helyben jelentkezel a képzésre
(még nem kell kifizetni!), akkor 20.000 Ft kedvezményben részesülsz, tehát Neked már csak 199.000 Ft-ba kerül a 30 órás képzés.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás